Overige

Vastberaden

Gerard van Gemert neemt je mee in het hoofd naar een pleegkind dat op zoek is naar maar één ding: liefde.
Voor iedereen vanaf 12 jaar.

Om verschillende redenen verblijft de 13-jarige Vince voor de derde keer in een pleeggezin. Als hij tijdens een bezoek aan zijn moeder een brief ziet liggen. denkt hij dat die van zijn biologische vader is. Die heeft hij vanaf zijn vierde niet meer gezien. OP de achterkant van de brief staat een postcode en huisnummer. Vince besluit zijn vader op te sporen. Zijn allerlaatste hoop op vastigheid.

Voetbalatlas

Blader door dit prachtig uitgevoerde boek, met mooie kaarten van alle continenten en alle bekende voetballanden. Waar is Messi geboren en waar groeide Arjen Robben op? Waar ligt Uruguay, het land dat het eerste WK ooit won?

Ademloos

Tijdens het voetballen met zijn vrienden ziet Joey al een paar keer een jongetje bij het trapveldje zitten. Hij blijkt Adil te heten. Adil vertelt dat hij in het nabijgelegen asielzoekerscentrum woont en voetbal heel leuk vindt. Al snel blijkt dat de jongen bijzonder veel talent heeft, maar toch overal buiten de boot valt. Ook Joeys vrienden staan argwanend tegenover Adil. Maar dan vertelt Adil over zijn maandenlange reis van Syrië naar Nederland.

Uitgespeeld

Levi Poons is een Joodse jongen die vooral graag voetbalt. Het begin van de oorlog belet hem niet om met zijn boezemvriend Roald iedere vrije minuut met een bal door te brengen. Dat verandert als hij erachter komt dat zijn vader contacten heeft in het verzet en er zelfs een onderduiker bij hen in huis komt. Doordat Roalds vader een fanatieke NSB-er is, zou je denken dat hun vriendschap onder vuur komt te liggen. Maar niets is minder waar. Zelfs als Harald, één van de verzetsvrienden van Levi’s vader, Levi voor Roald en zijn vader waarschuwt, verandert er ogenschijnlijk niets.

Luca, aanvoerder van Oranje

Luca zit, als aanvoerder van Oranje, op de persconferentie voor de eerste wedstrijd op het WK voetbal in Brazilië. De wereldpers vraagt hem het hemd van het lijf en, zoals altijd, zitten daar ook onzinnige vragen tussen. Een Colombiaanse verslaggever vraagt of hij ooit in aanraking met de politie is geweest. De perschef zegt dat Luca daar niet op hoeft te antwoorden, maar de wereldster wuift die opmerking weg en vertelt een bijzonder verhaal.

Fleur, heldin van Oranje

Fleur Wildebrand is met haar klas uitgenodigd om de finale van het WK Hockey in Den Haag bij te wonen. Samen met haar beste vriendin Valerie verheugt ze zich op een heerlijke hockeydag. De meiden doen mee aan een shoot-outcompetitie, waarmee ze een meet and greet met de internationals van Oranje kunnen winnen. Alles wat ze geleerd hebben bij hun club HCV, halen ze uit de kast. Maar er komt een einde aan het onbezorgde genieten als Fleur en Valerie toevallig een gesprek afluisteren en te horen krijgen dat er plannen zijn om de wereldbekers uit het stadion te stelen.

Luca, topscorer van Oranje

Luca speelt bij KSV Helsen. Hij is de beste speler van zijn ploeg. Daan en Joris spelen in de eerste divisieclub en lachen met Luca. Ook Miranda, op wie Luca een beetje verliefd is, hangt rond bij Daan en Joris. Daan en Luca worden uitgenodigd voor de selectie van Oranje. Dat is tegen de zin van Daan, die met een vals filmpje Luca danig het leven zuur maakt. Samen met zijn vriend Ward weet Luca Daan te ontmaskeren.

Ondergronds gevangen

Na een ruzie om een visplek verstoppen Tom en Katja zich onder een struik in het park. Plotseling zakt de grond onder hun voeten weg. Ze komen terecht in een onderaards hol waar een gang op uitkomt. Ze lopen de gang in en doen een angstaanjagende ontdekking...

De wraak van Mysteria

Een klas kinderen gaat op schoolreis naar het pretpark Mysteria. Algauw merken de kinderen dat iets behoorlijk mis is met het park. De mensen om hen heen verdwijnen stuk voor stuk en het lijkt erop dat de kinderen van de klas de enigen zijn die overblijven in het park. Als het park dan ook nog eens opdrachten gaat geven, er een vreemd wezen door het park zweeft en het ene mysterieuze voorval na het andere plaatsvindt, weten de kinderen niet meer of ze nu dromen of in de werkelijkheid zitten.