Gevecht om de cup

Cover van Gevecht om de Cup

Stijn, Storm en Mike zijn al vanaf hun derde dikke vrienden. Stijn en Storm voetballen bij FC Rapitas. Ze zijn op meerdere vlakken verwikkeld in een hevige strijd met hun grote rivalen SV E.M.S., door de Rapitanen ook wel De Stieren genoemd.
De laatste wedstrijd van het seizoen spelen de beide verenigingen uit Woudorp tegen elkaar om het kampioenschap.
Een aantal spelers van de Stieren zitten bij Stijn en Storm in de klas. Ze zitten de beide vrienden niet alleen op het voetbalveld dwars. Zij stelen de bal van Storm. De Rapitanen proberen deze terug te krijgen en stuiten op een verrassende vondst, die hen wel verder in de problemen brengt.
Mike kan helaas niet meestrijden. Hij vecht zijn eigen strijd. Ondanks kanker probeert hij het voetballen van zijn vrienden zoveel mogelijk te volgen. Stijn gaat regelmatig op bezoek bij Mike thuis om hem bij te praten. Daar ziet hij steeds Mike’s zus, Femke. Zij is twee jaar ouder dan Stijn. Hij is stiekem verliefd op haar, maar durft dat niet te zeggen.

Stijn en Storm zijn ervan overtuigd dat zij in het beste jeugdelftal van Woudorp spelen. Kunnen zij het getreiter van hun klasgenoten weerstaan en zich alleen op het voetbal te richten? Of gaan zij tenonder aan het geweld van De Stieren? En lukt het Stijn om Femke voor zich te winnen of blijft zij hem zien als het vriendje van haar kleine broertje?

Volgordenummer: 
1
Auteur: 
Gerard van Gemert
Illustrator: 
Mark Janssen
Uitgever: 
Clavis
Publicatie Datum: 
01/04/2007
ISBN: 
9789044807042
Aantal pagina's: 
142