Luca, aanvoerder van Oranje

Luca zit, als aanvoerder van Oranje, op de persconferentie voor de eerste wedstrijd op het WK voetbal in Brazilië. De wereldpers vraagt hem het hemd van het lijf en, zoals altijd, zitten daar ook onzinnige vragen tussen. Een Colombiaanse verslaggever vraagt of hij ooit in aanraking met de politie is geweest. De perschef zegt dat Luca daar niet op hoeft te antwoorden, maar de wereldster wuift die opmerking weg en vertelt een bijzonder verhaal.

Als kind vindt Luca op straat een enveloppe met daarin een bankpas en een code. Samen met zijn vriend Ward gaat hij thuis op het internet kijken. Via de website van de bank komen ze op een rekening waar 1,2 miljoen euro op staat. Luca wil de

pas naar de politie brengen, maar Ward wil dat niet. Hij vermoedt dat dit allemaal geen toeval is. Samen gaan de twee op onderzoek uit. Als Luca de dag erna een vaag bericht ontvangt en Ward door twee jongens op straat wordt aangesproken, weten ze dat ze midden in een complot zitten. De politie waarschuwen is er niet meer bij en de jongens weten niet meer wie de ‘goeden’ en wie de ‘kwaden’ zijn. De toestand met de pas doet zijn spel bij geen goed. Luca heeft het gevoel dat zijn leven in een neerwaartse spiraal zit. De grote vraag is: hoe kom je daaruit?

Een spannend voetbalverhaal dat Gerard van Gemert speciaal geschreven heeft naar aanleiding van het WK voetbal in 2014.

Serie: 
Volgordenummer: 
1
Auteur: 
Gerard van Gemert
Illustrator: 
Mark Janssen
Uitgever: 
Clavis
Publicatie Datum: 
01/05/2014
ISBN: 
978 90 448 2142 0
Aantal pagina's: 
154