Kief de goaltjesdief

Penaltytrofee

Weer kan Kief het niet laten om onrecht te bestrijden. De boeken over Kief zijn de perfecte aanloop naar Gerards successerie De Voetbalgoden.
Vanaf 7 jaar.

Kief doet mee aan de landelijke strafschoppenwedstrijd. De finale is in de rust van een wedstrijd van profclub FC Aetsvel in een bomvol stadion. Ondertussen steelt iemand op mysterieuze wijze spullen uit de gymzaal van school. Samen met zijn vriend Remy ontdekt Kief een busje dat op een verdachte plek staat. Daar willen de jongens natuurlijk meer van weten.

Vurige strijd

In zijn zestiende verhaal zet Daan Kiefsma een definitieve selectie in Jong Oranje op het spel om een concurrent uit de brand te helpen. De boeken over Kief zijn de perfecte aanloop naar Gerard van Gemerts successerie over de Voetbalgoden. Vanaf 7 jaar.

Kampioenswedstrijd

Over een week staat de allesbeslissende kampioenswedstrijd tegen De Valken op het programma. Joeri en Daan zijn superzenuwachtig. Dan vinden ze een gouden horloge, dat gestolen blijkt te zijn. Ineens worden de twee jonge voetballers verdacht van diefstal en is het nog maar de vraag of ze zullen mogen meevoetballen in de langverwachte laatste wedstrijd voor het kampioenschap. Daan, Joeri én Remy doen er alles aan om de echte dief te vinden. De zoektocht wordt een race
tegen de tijd … 

 

Hattrick

De beste manier om kennis te maken met de avonturen van Kief de goaltjesdief. De populaire verhalen De nieuwe club, Topvoetbal en Tussen de palen nu in één lekker dikke bundel. 

Drie spannende voetbalverhalen in één bundel. Deze serie voor jonge voetballiefhebbers vanaf 7 jaar is een uitstekende opstap naar De Voetbalgoden.

Strandvoetbal

Daan staat in tweestrijd als hij samen met zijn vriend Remy op het strand op zoek gaat naar zijn zoekgeraakte zusje. Ze zien namelijk ook een stel jongens portemonnees en mobieltjes bij strandtentjes stelen, en ze willen daar een stokje voor steken. De jongens proberen de twee uitdagingen te combineren, maar dat lijkt geen goede keuze. Zeker niet als je weet dat ze ook nog een weddenschap hebben lopen over een potje strandvoetbal … Het veertiende verhaal over Kief is als een beslissende strafschop in de laatste minuut: alles of niets.

Aartsrivaal

De club van Daan heeft het moeilijk. De penningmeester heeft geld gestolen en de club dreigt failliet te gaan. Daan en zijn teamgenoten zetten meteen enkele acties op om geld in te zamelen. Dat lijkt te lukken, tot ze opeens tegengewerkt worden. Speurwerk van de jongens wijst uit dat de spelers van aartsrivaal Almse Boys daar schuldig aan zijn. En dat net wanneer er een grote wedstrijd tussen beide teams aankomt!

Het dertiende verhaal over Kief is alweer een schot in de kruising. De perfecte aanloop naar Gerard van Gemerts successerie over de Voetbalgoden. Vanaf 7 jaar

De spelletjesdief

Daan Kiefsma, oftewel Kief de goaltjesdief, krijgt vlak voor de belangrijke wedstrijd tegen medekoploper bvc een nieuwe speler in zijn team. Hij heet Jeffrey en woont in een woonwagenkamp. Al zijn teamgenoten laten de jongen links liggen, alleen Daan bekommert zich om hem. Tijdens de trainingen ziet Kief dat ze Jeffrey best kunnen gebruiken, maar de anderen twijfelen. Als hij vriendschap met Jeffrey wil sluiten, komt hij erachter dat de jongen en zijn broer verdacht worden van diefstal. Daan kan het zich niet voorstellen, maar alles wijst erop dat het toch waar is.

Campingvoetbal

Daan is op vakantie. Hij is enthousiast, want op de camping wordt binnenkort een voetbaltoernooi gehouden. Samen met zijn vakantievrienden Ricardo en Daniëlle wil hij een team samenstellen, maar de vervelende Paul probeert daar een stokje voor te steken. Lukt het Daan om op tijd zijn ploeg bij elkaar te krijgen, en zal hij succesvol zijn op het toernooi?

Granaatschot

Daan Kiefsma, beter bekend als Kief de goaltjesdief, voetbalt met zijn vrienden op het oude terrein van zijn club vv Almia. Als de bal in de struiken verdwijnt en Daan gaat zoeken, vindt hij iets raars. Remy, Daans beste vriend, zegt dat het een handgranaat is. Als het ding wat later ontploft, gelukkig zonder dat iemand gewond raakt, wordt de politie ingeschakeld en begint het balletje spreekwoordelijk te rollen. Wat later merkt Daan dat een onbekende blauwe auto wel erg vaak in de buurt is.

Gestolen overwinning

Als Daan Kiefsma, door zijn vrienden Kief genoemd, op een ochtend beneden komt, is het een enorme bende in de woonkamer. Er blijkt ’s nachts te zijn ingebroken. Het is niet de eerste keer dat dat in de buurt gebeurt. In de rommel vindt Daan een briefje waar in een heel bekend handschrift iets op geschreven staat. Als Daan het briefje op school aan zijn vriend Remy laat zien, weten de jongens het zeker. Het briefje is geschreven door hun klasgenoot Ruben. Als ze hem ermee confronteren, begint het balletje te rollen en komen ze in gevaarlijker situaties terecht dan hun lief is.

Pagina's