Biografie

Inleiding

Op 24 december 1964 ben ik in Weesp geboren. Ik was dus bijna een kerstkindje. Mijn vader was een echte voetballiefhebber en heeft zelfs bijna in het Nederlands elftal gespeeld. Jarenlang heb ik bij WFC Rapiditas in Weesp gevoetbald. Op mijn 21e liep ik een zware knieblessure op. Dat is nooit meer overgegaan. Ik kon wel blijven voetballen hoor. Maar ik heb er altijd last van gehouden. Daarom ben ik ook jeugdtrainer geworden. Zo kon ik toch nog met voetballen bezig zijn. Eerst bij Rapiditas en later in Alphen aan den Rijn bij Alphense Boys. Rapiditas bestaat niet meer. In Weesp had je drie voetbalverenigingen en die zijn samen gegaan. De club heet nu FC Weesp.

Ik ben getrouwd met Ellen. Samen hebben we vier kinderen. 

Op de basisschool zat ik al in de redactie van de schoolkrant en later werkte ik mee aan het clubblad van de voetbalclub. Schrijven van artikelen vond ik toen al leuk. Maar pas in 2005 schreef ik mijn eerste boek, Gevecht om de cup, deel 1 uit de Voetbalgodenserie. Nadat een paar uitgevers het hadden afgewezen, kreeg ik een berichtje van Clavis dat ze er wel een boek van wilden maken. En kijk nu eens wat voor een prachtige serie er uit voortgekomen is.

Omdat al onze kinderen hockeyden en er toen nog niet zoveel hockeyboeken bestonden, heb ik in 2007 ook een hockeyboek geschreven. De verdwenen stick kwam in 2008 uit en De hockeytweeling  is inmiddels ook al een bekende serie.

De series over De Voetbalgoden, Kief de goaltjesdief en De Voetbalbengels zijn ook al vertaald en in het buitenland uitgegeven. De avonturen over Stijn en Storm zijn ook in het Spaans en portugees te lezen en Kief komt binnenkort ook in het Spaans uit. De Voetbalbengels zijn naast in het Spaans en Portugees ook in het Deens, Italiaans en Catalaans uitgegeven. Best leuk hoor, om je boek in een andere taal te zien.

Interesses

Schrijven en uiteraard voetbal en veel andere sporten.

Favoriete boeken

Zoals iedereen heb ook ik mijn favoriete boek. In mijn jeugd was ik groot fan van De AFC’ers, het mooiste jeugdboek over voetbal wat er bestaat!

Favoriete websites

Als voetbalfan en schrijver moet je natuurlijk wel op de hoogte blijven van alles in de sportwereld en daarom bezoek ik ook regelmatig sites. Mijn favoriete sites zijn: