Lijst verschenen boeken

Doodschop

1
Nu Stijn Wouters met zijn boezemvriend Storm Brouwer herenigd is, wordt er meteen veel van hen gevraagd. Stijn moet presteren op het voetbalveld en een smokkelzaak oplossen voor Interpol. Het wordt extra lastig als ze ontdekken dat Bert Pringel, een van hun idolen, ineens verdacht lijkt te zijn. Kan Stijn op zowel het voetbalveld als in zijn jacht op de dader het hoofd koel houden?

Verzwegen

1
Het meeslepende zesde deel uit de jeugdthrillerserie Eilandgeheimen. De lezer weet vanaf de eerste bladzijde precies hoe het zit. Of toch niet? Voor onderzoekers vanaf 12 jaar.Mees draagt een geheim bij zich dat hij met niemand kan delen. Het gaat over Mila die bij een ongeluk om het leven is gekomen. Hij heeft haar gezworen er nooit over te praten. Maar dan komen er verhalen online die alles anders laten lijken. Mees negeert ze. Tot het allemaal tegen hem keert. Gelukkig heeft hij in de mooie Fenna een steun en toeverlaat. Of heeft zij andere belangen?

Metzi en de adelaar

1
In het vijfde deel in de serie historische boeken gaat het over liefde en de strijd tegen dat wat voor iedereen normaal lijkt. Voor kinderen vanaf 7 jaar.Als Metzi hoort dat haar broer het balspel Tlachtli moet winnen om te voorkomen dat hij wordt geofferd aan de goden, zet ze alles op alles om dat te voorkomen. Ze probeert Cuauhtemoc, de Aztekenleider, te laten inzien dat die gruwelijke offers nergens toe leiden. Dat gaat maar moeizaam. Gelukkig heeft ze nog één troef: Pandeon, de adelaar die ze al maanden verborgen houdt voor iedereen.

Penaltytrofee

1
Weer kan Kief het niet laten om onrecht te bestrijden. De boeken over Kief zijn de perfecte aanloop naar Gerards successerie De Voetbalgoden.Vanaf 7 jaar.Kief doet mee aan de landelijke strafschoppenwedstrijd. De finale is in de rust van een wedstrijd van profclub FC Aetsvel in een bomvol stadion. Ondertussen steelt iemand op mysterieuze wijze spullen uit de gymzaal van school. Samen met zijn vriend Remy ontdekt Kief een busje dat op een verdachte plek staat. Daar willen de jongens natuurlijk meer van weten.

Het geheim van de zwarte piste

1
Spannend avontuur in de sneeuw uit de bekende serie Het geheim van.Merijn is met zijn tweelingzus June op skivakantie. Quinn woont in de bergen en zit ook in hun skiklas. Ze oefenen om het hardst voor de wedstrijd aan het eind van de week. De winnaar mag naar een wereldbekerwedstrijd.Quinn kent het gebied op zijn duimpje en leidt hen naar mooie plekken om te trainen. Merijn vraagt zich af of het wel veilig is, want er zijn steeds vaker lawines in de buurt van de pistes…

Chaos staat in de kou

1
Het team van Chaos United gaat dan eindelijk op een echte voetbalreis. De bestemming is Spanje maar door een vulkaanuitbarsting moet het vliegtuig uitwijken en belanden onze vrienden ergens in Zweden. Een flink stuk kouder dan waar ze op gerekend hadden. Daar onmoeten ze een voetbalteam dat erge doet denken aan Chaos zelf. Maar dan beter georganiseerd. Hun clubhuis is made by IKEdus valt niet uit elkaar. En voetballend lijken ze ook van een ander niveua. of is dat maar schijn? In het derde deel van deze komische graphic-novelserie is er een hoofdrol voor Rosa. Zij zal wel even laten zien...

Vastberaden

1
Gerard van Gemert neemt je mee in het hoofd naar een pleegkind dat op zoek is naar maar één ding: liefde.Voor iedereen vanaf 12 jaar.Om verschillende redenen verblijft de 13-jarige Vince voor de derde keer in een pleeggezin. Als hij tijdens een bezoek aan zijn moeder een brief ziet liggen. denkt hij dat die van zijn biologische vader is. Die heeft hij vanaf zijn vierde niet meer gezien. OP de achterkant van de brief staat een postcode en huisnummer. Vince besluit zijn vader op te sporen. Zijn allerlaatste hoop op vastigheid.

Randje Buitenspel

0
Sportschrijver Gerard van Gemert laat zien dat het leven van een profvoetballer niet alleen bestaat uit goed voetballen. Vanaf 12 jaar.Na een succesvol WK zet Stijn Wouters zijn carrière voort in de Premier League. Maar het gaat anders dan hij voor ogen had. Zijn vorm blijft weg, de druk neemt toe en er komen andere krachten los die zijn prestaties beïnvloeden. Als er dan ook nog een strijd losbarst binnen de gelederen van de club, met Stijn als doelwit, wordt het helemaal lastig. Houdt het talent zich staande of eindigt zijn carrière in de dop?

Kenji en de Akita

0
In het derde deel in de serie historische boeken staat de trouwe vriendschap tussen mens en hond centraal. Voor kinderen vanaf 7 jaar.De vader van Kenji is een samoerai. Hij maakt deel uit van het leger dat de goed uitgeruste Mongolen af moet slaan. Yuki, de akita van Kenji, is ongewoon onrustig als vader vertrekt voor de strijd. Het dier reageert op het veranderende weer. Er is een storm op komst, en dat is een nog groter gevaar dan de Mongolen. Kenji besluit om samen met Yuki zijn vader te gaan waarschuwen.Een race tegen de klok.

Trassus en de leeuw

0
In het vierde deel in de serie historische boeken gaat het over heldendom in allerlei vormen. Voor kinderen vanaf 7 jaar.Trassus droomt ervan om gladiator te worden. Zijn grote held is Urbicus, de gladiator die onverslaanbaar lijkt.In de ogen van Trassus is Urbicus een man van eer, die de terechtstellingen in het Colosseum in twijfel trekt. Als een van de leeuwen, die bij terechtstellingen worden ingezet, uit zijn kooi ontsnapt en Rome onveilig maakt, denkt Trassus dat dit het moment is om te laten zien hoe dapper hij is.Maar of dat verstandig is?

Pagina's