Kleine helden van toen

Tommy en de kraai

In het achtste deel van deze spannende serie probeert een eenzame Engelse jongen midden in een extreem koude Victoriaanse winter te overleven. Voor avonturiers vanaf 7 jaar.

Het huis waar Tommy met zijn moeder woonde, wordt opnieuw verhuurd. Op de begraafplaats waar hij haar iedere dag bezoekt ontmoet Tommy een kraai die hij Bob noemt. Terwijl het buiten hard vriest en sneeuwt, proberen ze een slaapplaats te zoeken en te overleven. En een belangrijk sieraad van zijn ouders uit hun ouderlijk huis te redden. Maar daar is niet iedereen het mee eens.

Henriëtte en de kater

In het zevende deel in de serie historische boeken gaat het over moed en doorzettingsvermogen, ook als je er ineens helemaal alleen voor staat. Voor kinderen vanaf 7 jaar.

Als de ouders van Henriëtte door de Duitsers worden opgepakt, staat ze voor een schier onmogelijke taak. Hoe houdt ze twee Engelse piloten die haar vader verborgen hield uit handen van de vijand. Gelukkig heeft ze Don nog, haar rode kater, die haar de moed geeft om niet op te geven, ook al lijkt alles verloren.

Maran en de Oeran-Oetang

In het zesde deel in deze serie historische boeken betaalt een jongen de liefde van zijn apanfamilie terug.
Over bedreigde diersoorten, eigenbelang en onvoorwaardelijke trouw. Voor kinderen vanaf 7 jaar.

Maran groeit op bij de oeran-oetangs in de regenwouden van Borneo, waar hij een mooi leven leidt.
Tot wezens die eruitzien zoal hijzelf het gebied betreden. Ze zijn op zoek naar de grootste diamant ter wereld.
Daarmee bedreigen ze niet alleen de ongerepte natuur, maar ook de familie van Maran.

Metzi en de adelaar

In het vijfde deel in de serie historische boeken gaat het over liefde en de strijd tegen dat wat voor iedereen normaal lijkt. Voor kinderen vanaf 7 jaar.

Als Metzi hoort dat haar broer het balspel Tlachtli moet winnen om te voorkomen dat hij wordt geofferd aan de goden, zet ze alles op alles om dat te voorkomen. Ze probeert Cuauhtemoc, de Aztekenleider, te laten inzien dat die gruwelijke offers nergens toe leiden. Dat gaat maar moeizaam. Gelukkig heeft ze nog één troef: Pandeon, de adelaar die ze al maanden verborgen houdt voor iedereen.

Trassus en de leeuw

In het vierde deel in de serie historische boeken gaat het over heldendom in allerlei vormen. Voor kinderen vanaf 7 jaar.

Trassus droomt ervan om gladiator te worden. Zijn grote held is Urbicus, de gladiator die onverslaanbaar lijkt.
In de ogen van Trassus is Urbicus een man van eer, die de terechtstellingen in het Colosseum in twijfel trekt. Als een van de leeuwen, die bij terechtstellingen worden ingezet, uit zijn kooi ontsnapt en Rome onveilig maakt, denkt Trassus dat dit het moment is om te laten zien hoe dapper hij is.

Maar of dat verstandig is?

Kenji en de Akita

In het derde deel in de serie historische boeken staat de trouwe vriendschap tussen mens en hond centraal. Voor kinderen vanaf 7 jaar.

De vader van Kenji is een samoerai. Hij maakt deel uit van het leger dat de goed uitgeruste Mongolen af moet slaan. Yuki, de akita van Kenji, is ongewoon onrustig als vader vertrekt voor de strijd. Het dier reageert op het veranderende weer. Er is een storm op komst, en dat is een nog groter gevaar dan de Mongolen. Kenji besluit om samen met Yuki zijn vader te gaan waarschuwen.

Een race tegen de klok.